السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
من مطبخي الخاص
النهاردة هنعمل المكرونة من الالف الي الياء وهنعجنها من البداية لحد ما تبقى طبق مكرونة محترم
من غير كلام كتير نشوف المكونات
المكونات:
كوب وربع دقيق +بيضتان+3ملاعق زيت ملاحظة مافيش مية فى العجينة
نحط الدقيق فى طبق العجن ونضيف بيضة واحة مع كل الزيت ونعجن ونلم العجين على قد ما نقدر
وبعدين نضيف البيضةالتانية ونكمل عجن ونلاحظ ان العجينة بتكون قاسية شوية وان احتاجت ممكن نضيف صفار بيضة تالتة
وبعد ذلك ندهن العجينة من الخارج بالزيت ونحطها فى كيس ونضعها فى التلاجة ربع ساعة حتى تكون سهلة الفرد
يتبع ........ رد مع اقتباس .
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------
نخرج العجينةمن التلاجة ونرش الرخامة دقيق ونبدأ في تقيطع العجين الى كور متساوية كما فى الخطوات التالية
ونلاحظ ان يكون فرد العجين بحيث يكون مستطيل سمكه 2 مللي
وام بالماكينة الخاصة او يدوى مثلى نبدأ فى تقطيعها الى شرائح وهكذا الحال مع باقى الكور من العجين الى ان تنتهى
وده الشكل بعد ما قطعت الكمية اللى عندى ورشيت شوية دقيق عشانما تلزقش وبكدة بقت عندى احلى مكرونة شرائط بيتى
يلا نعمل للمكرونة صوص الطماطم الحار بالريحان
المكونات
طماطم مبشورة طازج+فلفل حار مقطع +بصلة مفرومة وثوم مفرروم
+ريحان طازج + وملح وفلفل +م سكر
وده ريحان انا اللى زرعاه بيدى
نبدأ نشوح البصل فى الزيت ونضيف بعدها الثوم ثم الفلفل الحار الى ان يذبلوا ونضيف اخر شىء الطماطم
واخر شىء نضع الريحان بعد ان تنضج الصلصة
يتبع ......................
رد مع اقتباس .
--------------------------------------------------------------------------------
11-30-2010 01:10 PM #3 رانيا نور الدين
الملف الشخصي مشاهدة المشاركات مشاهدة مقالات المدونة مشاهدة المقالات
مراقب
--------------------------------------------------------------------------------
تاريخ التسجيل:May 2009
الدولة:مصر الجميلة
العمر:35
المشاركات:2,859معدل تقييم المستوى:30 رد: من مطبخ رانيا...ازاي تعملي مكرونة من الالف للياء
واخيرا نسلق المكرونة فى مية مغلية وملح بسلمدة2 دقيقة وتصفى تحت الماء البارد او تحت الحنفية
ونضع المكرونة على الصوص الحار ونقلب وتقدم ساخنة وان بشرت عليها جبنة برميزان ومش ها قوللكم على الريحة والطعم جربوها واحكمو بنفسكم وادعولى
ودى شكل الطبق من زوايا مختلفة وعن قرب ويارب يعجبكم
بالهنا والشفا
وهنتظررأيكم
وردودكم
رانيا نور الدين